Санкції стосовно учасників-порушників торгів (01.02.2023)

Застосовано санкції стосовно учасників-порушників торгів у секції «Необроблена деревина» на УЕБ

Дотримання чинного законодавства, вимог нормативно-правових документів, правил торгівлі, є головним принципом роботи Української енергетичної біржі. Біржа постійно здійснює моніторинг учасників ринку щодо контролю порушень регламенту, виконання зобов’язань сторонами до укладених договорів.

Рішенням від 1 лютого Біржовий комітет був вимушений застосувати санкції до учасників-порушників, які брали учать у торгах в секції «Необроблена деревина та пиломатеріали», зокрема через не виконання своїх зобов’язань з розрахунків та приймання необробленої деревини за договором купівлі-продажу, що відбулися 17 березня та 19 квітня 2022 року.

Учасники – порушники не будуть допущені до участі у біржових торгах (аукціонах) протягом 1 місяця та протягом 3 місяців, що будуть ініційовані лісгоспами Івано-Франківської області.

Торги на УЕБ відбуваються на засадах конкуренції і завжди прозорі та доступні для учасників ринку. Задля недопущення виникнення подібних ситуацій Біржовий комітет наголошує на необхідності дотримання правил й виконання зобов’язань усіма учасниками торгового процесу.