САНКЦІЇ до учасників – порушників (02.09.2022).

УЕБ застосувала санкції до учасників порушників за напрямком «Необроблена деревина»

Українська енергетична біржа працює на засадах чіткого дотримання чинного законодавства, вимог нормативно-правових документів та правил торгівлі. Тому діє постійний моніторинг учасників торгів щодо порушень вимог регламенту, виконання сторонами своїх зобов’язань до укладених договорів.

Біржовий комітет був вимушений застосувати санкції до дев’яти учасників-порушників, які брали участь у торгах за напрямом «Необроблена деревина та пиломатеріали», через порушення регламенту, зокрема невиконання своїх зобов’язань з розрахунків та приймання необробленої деревини за договором купівлі-продажу за результатами аукціонів, що відбулись 30 березня, 12, 19, 21, 25 квітня та 2, 16, 25, 27 травня 2022 року.

Для п’яти учасників-порушників санкції передбачають недопущення до участі у наступних аукціонах протягом трьох місяців у біржових торгах (аукціонах), які будуть ініційовані лісовими господарствами Івано-Франківської області. Ще для двох учасників застосовані санкції у вигляді недопущення до наступних торгів протягом трьох місяців, що будуть ініційовані лісовими господарствами Івано-Франківської області, та фінансові санкції у вигляді утримання частини гарантійного внеску, як штрафу.

Біржовий комітет ТОВ «Українська енергетична біржа» наголошує, що застосування санкцій є вимушеною мірою для забезпечення рівних прав всіх учасників торгів, прозорості та конкуренції.

Для недопущення виникнення подібних ситуацій необхідно дотримуватися правил торгівлі й виконання зобов’язань всіма учасниками торгового процесу.