Застосовано санкції стосовно учасників-порушників торгів у секції «Необроблена деревина» на УЕБ (30.09.2022р.)

Застосовано санкції стосовно учасників-порушників торгів у секції «Необроблена деревина» на УЕБ

Дотримання чинного законодавства, вимог нормативно-правових документів, правил торгівлі є одними з головних принципів роботи Української енергетичної біржі. Біржа постійно здійснює моніторинг учасників ринку щодо контролю порушень регламенту, виконання зобов’язань сторонами до укладених договорів.

Біржовий комітет був вимушений застосувати санкції до 4 учасників-порушників, які брали учать у торгах в секції «Необроблена деревина та пиломатеріали», зокрема через не виконання своїх зобов’язань з розрахунків та приймання необробленої деревини за договором купівлі-продажу, неукладення договору купівлі-продажу необробленої деревини з продавцем за результатами аукціонів з продажу необробленої деревини, що відбулися 21, 30 березня, 21 квітня, 15 червня 2022 року.

Учасники-порушники не будуть допущені до участі у біржових торгах (аукціонах), які будуть ініційовані відповідними підприємствами Івано-Франківської області. До одного учасника застосовано санкції терміном на 1 місяць. До двох учасників — терміном на 3 місяці. Також до одного учасника застосовано санкцію у вигляді утримання частини гарантійного внеску.

Торги на УЕБ завжди доступні для кожного, прозорі та відбуваються на засадах конкуренції. Задля недопущення виникнення подібних ситуацій Біржовий комітет наголошує на необхідності дотримання правил й виконання зобов’язань усіма учасниками торгового процесу.