Cанкції стосовно учасників-порушників (26.08.2022).

26.08.2022, 11:17

Українська енергетична біржа застосувала санкції стосовно учасників-порушників торгів у секції «Необроблена деревина»

Одним з головних принципів роботи Української енергетичної біржі – є дотримання чинного законодавства, правил торгівлі та вимог нормативно-правових документів. Тому біржа здійснює постійний моніторинг учасників торгів стосовно дотримання регламенту, виконання сторонами зобов’язань до укладених договорів.

Біржовий комітет застосував санкції до  учасників-порушників, які брали участь у торгах за напрямом «Необроблена деревина та пиломатеріали», через порушення регламенту, зокрема невиконання своїх зобов’язань з розрахунків та приймання необробленої деревини за договором купівлі-продажу за результатами аукціонів, що відбулись 14, 16, 25, 29 березня, 1, 12, 15, 28 квітня, 2, 10, 27 травня, 9, 16 червня 2022 року.

Санкції передбачають, що учасники-порушники протягом 3-х місяців не будуть допущені до участі у біржових торгах (аукціонах), які будуть ініційовані відповідними підприємствами Івано-Франківської області. Ще до одного з учасників застосовано санкцію у вигляді утримання частини гарантійного внеску, як штрафу.

Застосування санкцій є вимушеною мірою для забезпечення рівних прав всіх учасників торгів, прозорості та конкуренції.

Біржовий комітет ТОВ «Українська енергетична біржа» наголошує, що для недопущення виникнення подібних ситуацій необхідно дотримуватися правил торгівлі й виконання зобов’язань всіма учасниками торгового процесу.